TERVEYSAmerikanbulldogin terveyspuoli on hyvinkin paljon riippuvaista sukulinjoista..

Kaksi geneettistä sairautta (NCL & ITCH) on joita suomessa testataan varmaan enemmän kuin maailmalla yhteensä ja siksi näitten sairastavuus on vastuullisilla kasvattajilla nykyään 0% .

Tässä linkki toisen kasvattajan sivulle jossa aivan mahtavan hyvä suomenkielinen teksti NCL:stä:

Toinen on sitten ITCH eli iktyoosi. Jota siis tavataan paljon esim, kultaisilla noutajilla. Bulldogilla siitä on eri versio, mutta sairaus on sama.

Meidän jalostuskoiramme testataan näistä (NCL & ITCH) vapaiksi vaikkakin tiedetään, että olisi mahdoton olla koska vanhemmat jo on testattu vapaiksi.

Luusto-ongelmat: Oman kokemuksen mukaan polvivammoja on rodussa. Osa varmastikin rakenteellisia (esimerkkinä tuo meidän pimu) ja osa johtuu yksinkertaisesti räjähtävästä liikkumisesta " aivojen jäädessä kotiin " . Joissain linjoissa on havaittu myös selän spondyloosia ja tämä on syy miksi esim, jalostuskoirat olisi tärkeää kuvauttaa myös selän osalta, ja mielummin ei ihan nuorena.

Allergiaa ja atopiaa liikkuu rodussa. Suurempi ongelma tämä tuppaa olemaan classic-linjoissa, mutta stanupuolellakin on törmätty allergiaan ja atopiaan. Yliherkkyyksien kanssa pyrimme olemaan äärivarovaisia, ja toistaiseksi on onnistuttu hyvin koska n.50 kasvatista yksi on todettu atoopikoksi. Allergiaepäilyjä pari. Useammin tosiasiassa AB:n iho-oireilulle syy löytyy esim.stressistä kuin allergioista. 

Kaikenkaikkiaan AB on mielestäni hyvinkin perusterve rotu, varmaan osittain juurikin sen takia koska työkoirana ei muuten olisi pärjännyt. Ja jos ei pärjännyt, niin eipä päässyt jatkamaan sukua.

Tälläisenä haluamme osaltamme rotua myös jatkaa! Eli jokainen koira ei tosiaankaan ole jalostuskoira, ja vaikka yksilö olisi huippu ja terve, mutta mikäli sen sisaruksissa havaitaan suuri prosentti jotain ongelmaa niin välttämättä sitä huippuyksilöä ei siltikään kannata käyttää.