HISTORIA

Amerikanbulldoggi on jatkoa siitä, mihin alkuperäinen, englannissa jalostettu bulldoggi jäi.

 Ensimmäiset Amerikan uudisasukkaat toivat näitä koiria mukanaan Euroopasta suojelemaan heitä ja heidän asuintilojaan vihamielisiltä alkuasukkailta ja petoeläimiltä.

Amerikanbulldoggia käytettiin paljon villisikojen, puumien ja monen muun eläimen metsästykseen. Hyvin pian rotu oli uudisasukkaille ja heidän perheilleen korvaamaton apu.

Väitetään etteivät amerikanbulldoggit ole niin alttiita erilaisille tarttuville sairauksille kuin jotkut muut koirarodut.                                                      Perusteluina on esitetty järkijalostus ja perinnöllinen vastustuskyky. Amerikanbulldoggirotu on välttynyt työtehtäviensä ansiosta muotojalostukselta. Kun ei ole pyritty ulkonäöllisiin äärimmäisyyksiin on AB:n koko ja ulkonäkö pysynyt samana halki vuosisatojen. AB:ta on toki jalostettu, mutta jalostuksessa on ulkonäön sijaan aina pyritty mahdollisimman terveeseen työkoiraan, niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Amerikanbulldoggirotu on tunnettu nykyisellä nimellä vasta noin kahdenkymmenen vuoden ajan. Aikaisempi nimi oli amerikanpitbulldog ja vieläkin vanhempia nimiä olivat countrybulldog ja countrywhitebulldog.

Kaikki nykyiset amerikanbulldoggit voivat seurata juuriaan Alabaman, Georgian seudulle neljään sukujuureen, jotka ovat Williamson, Scott, Bailey ja Johnson.